Arbres @vis


Fa uns anys, em van demanar un treball sobre el seguiment del transplantament de un roure per aconseguir salvar-lo, per que es trobava dintre del perímetre on es tenía que construir el casal d’avis.

 

arbre001

Lladoner de Can García, polígon industrial de Can Humet

 

Aquest fet em va fer pensar en la quantitat d’arbres @vis que teníem a Polinyà, a partirs d’aquets moment vaig començar a fotografiar tots el arbres que vaig trovant dintre terme de Polinyà começant per el centre urbà seguit de la zona industrial i la zona rústica. El meu somni seria poder aconseguir numerar-los, classificar-los, identificar-los i poder fer una guia orientada a la divulgació TURÍSTICA guiada. Pero poder ensenyar als habitants del nostre poble el valor d’aquest arbres centenaris.

 

 

Arbre centenari, Can Coll, Carrer Onze de Setembre

 

Tots aquets reculls gràfics poden aportar al nostre municipi un interés especial sobre lo important que és la conservació d’aquets arbres i també fer possible amb aquestes escursions dinamitzar la zona rústica amb la divulgació de les masies históriques del nostre entorn i també promocionar els nostres grans polígons industrials.

Totes questes promocions podríen ser part d’un futur plan de divulgació turístic, moltes ciutats europees i nacions promocionen tot el que tenen, moltes vegades em pregunto per qué nosaltres no podem fer el mateix, ja que tenim moltes coses PRESIOSES al nostre territori, sobretot algunes explotacions agràries i masies que es dediquen a la restauració hostelera.

 

Atmetller de Camí de Can Oller

Atmetller de Camí de Can Oller

Si feu un cop d’ull als reportatges gràfics que adjunto podeu veure el que dic i lo meravellós que és el nostre entorn sobretot actualment amb l’aportació de la restauració de la masia de Can Gavarra i el polígon industrial Sud Est.

També voldría divulgar el gran esforç que ha fet aquest municipi per tal de plantar arbres per tot el nostre territori i sobretot en el casc urbà ja sigui a les voreres o a les places.

 

arbre004

Boscos de Can Marata, creixement del sota bosc després dels incendis del 1994

 

arbre005

Malgrat la desgràcia que vam patir amb els incendis del 1994 i més recentment els vents al desembrede del 2014 que van superar els 150 Kmh. van fer caure molts arbres i encara ara estàn per recuperar i sanejar els boscos per treure els arbres caiguts.