Zona rústica


Tota la zona de Serra Barona necessita, urgentment un recolzament inmediat i profund de protecció i modificar el pla general, aportant una figura legal de canvi d´us.

Potenciació de la zona agrària amb la col·laboració dels propietaris perquè aportin la documentació i les propostes relatives a la seva explotació i activitat agrària, per crear un full de ruta i així poder construir el projecte del

FUTUR POLINYÀ PARC AGRARI

PROPOSTES ALS PROPIETARIS:

 1. El novembre del 2012 començo a parlar sobre el tema amb els propietaris.
 2. Requisits per construir el projecte: Qui són, d’on vénen, que fan i que volen fer.    
 3. Entrega de la carta on demano la seva col·laboració, perquè quedi constància del fet.
 4. Un testimoni gràfic a totes les persones visitades.
 5. Crear una associació de propietaris per poder solucionar temes comuns.
 6. Convocar-los a la reunió que tindrà lloc el proper 22 de juny del 2013.
 7. Can Gabarra, possible espai compartit entre la zona rural i rústica.
 8. Les dues formen part del territori i són el motor econòmic del municipi

slider_y
LLISTAT DELS PROPIETARIS :

Can Monistrol – Sra. Emma Lam-Boy – Can Rovira – Club del Enganche – Can Querol -Excavacions Lara – M. Angel Lara Excavacions – Hípica Can Alsina – Rte. Can Alsina -Can Jobera – David Garcia – Can Llibre – Rte. Can Mauri – Masia Can Mauri – Cal Llenyataire – Can Lletget – Sr. Cuesta – Sr. Granados – Sra. Teresa Horts – Sr. Llatcer i Conxita – Sr. Josep Masachs – Can Llai – Mas Querol – Can Coll – Joan Bonamich – Can Palpa – La Molineta.

 

(Aquets propietaris que faig constar són només els que he visitat i conec. No he pogut accedir a la totalitat dels propietaris per que estan protegits per la llei de protecció de dades i l’Ajuntament no les pot facilitar, per aquet motiu, he fet arribar a l’àrea de territori, junt amb les instàncies pertinents, perquè el total dels propietaris tinguin la convocatòria i vinguin a la presentació del projecte, estarie bé que els polítics tinguessin en conte aquet fet, sempre es bo un altre punt de vista .)

AGENTS SOCIALS DE POLINYÀ:

He convocat a les persones que degut al seu treball o la pertinença destacada que tenen dintre del món cultural, associatiu, polític, càrrecs tècnics dintre del ajuntament i sobre tot algunes persones sensibles a tots els projectes que puguin contribuir a millorar la cultura i el progrés del nostre poble.

 

PROPOSTES ALS AGENTS SOCIALS DE POLINYÀ:

 1. Buscar solucions per la torre Martí, parlant amb els actuals propietari (un Banc ).
 2. Fer una per-muta amb les parcel·les que té l’ajuntament al polígon industrial.
 3. Recerca de futurs inversors privats per una escola agrària.
 4. Recerca de futurs inversors privats per fer una residència geriàtrica.
 5. Recerca de futurs inversors públics o privats per fer de la torre Martí un espai polivalent on poder construir en un futur aquestes propostes que proposo.
 6. Acollir Escola Agrària, Escola de F. P., Geriàtric, Centre Geriàtric de Dia.
 7. Buscar esponsors per rehabilitar la masia de Can Rovira i Can Fontanet
 8. Creació d’un espai per fer horts en la zona industrial.
 9. Ubicació del Museu de Polinyà.
 10. Divulgació del patrimoni artístic (Església Romànica, Forn Romà, Masies etc.).
 11. Fer de la Masia de Can Gavarra un espai polivalent on poder unificar la seu del Projecte del Futur Parc Agrari de Polinyà i la seu de l’Associació d’Empresaris de la zona industrial que va ser en part el motiu de la restauració de Can Gavarra. No vull dir que a banda d’aquesta proposta, la masia no pugui servir per altres propostes, que ben segur els responsables tenen destinat per aquest espai, tot el contrari, afegir aquesta proposta a les que ja existeixen. (Jo no he dit mai que l’Ajuntament no estigui fent coses, només dic que en temps de crisi s’han de buscar totes les alternatives possibles, privades i públiques, ja que en els temps més difícils de la nostra historia resent, va ser quan vam fer possible el gran canvi social ,( vull recordar a tots que els que durant la transició del nostre País, quan ens deien que moltes de les millores que hem aconseguit no es podien aconseguir, entre tots van lluitar per millorar la nostra societat). La gent de la meva generació sap del que parlo, sobre tot, aquells que lluitaven per aconseguir, millorar les coses i els drets humans. Per tant, no vull sentir parlar de: No es pot, ara no és temps, hi ha moltes coses més importants, Si estic de acord, amb les coses prioritaries, peró es poden fer paral- lelament altres alternatives per millorar les coses.

 

 1. El primer és reactivar l’economia, és solucionar els problemes de vivenda, el problema que tenen les famílies per arribar a final de mes, etc. Totalment d’acord però si entre tots no busquem alternatives, com creieu que podrem contribuir a millorar totes aquestes coses? S’ha de donar esperança a la gent, fent-los pensar que dintre de la nostra societat, s’estan fen projectes ambiciosos, que s’han de treure diners de sota les pedres si es necessari per portar-los endavant.

Els polítics, quan fem alguna proposta, ens fan saber sempre, que estem endeutats i sobre tot, que la culpa la tenen els que governaven abans. No s’adonen que cada vegada que canvien els que ens governen, es repeteix la història i sempre són els altres els que fan malament les coses. Jo proposo que canvieu el discurs, que intenteu que quan esteu manant, fer-ho amb il·lusió, amb la consciència tranquil·la del que heu fet, ho feu de la millor manera possible i sobre tot que tingueu en compte, que els diners que feu servir són de tots. Crec que tots els polítics que han estat governant en el nostre poble, des de la transició fins ara, i en el temps que corren, no en tenim cap a la garjola i això vol dir molt en el seu favor, malgrat que moltes vegades crec, que les coses es podien fer d’una altra manera. He volgut aclarir aquests punts, perquè els polítics no pensin, que per discrepar d’algunes de les coses que han fet o estan fent no reconec, que estan treballant per millorar les coses del nostre poble. Però crec que aquet projecte, en part també va adreçat a ells, per la feixuga tasca que tenen en aquests propers anys, per poder portar a Catalunya a assolir els grans reptes tant econòmics com polítics, sobre tot en aquest procés que està en marxa per la independència.

slider_z

LLISTAT DELS AGENTS SOCIALS ALS QUE HE DEMANAT COL·LABORACIÓ:

Partits Polítics, Àrea Medi-ambient, Àrea d’Urbanisme, Forestals, Parròquia, Amics del Museu, Associació de Veïns, Sr. Diego Ruiz, Sr. M. Angel, Sr. Burrieza, Sr. Francesc Rubio, Sra. Alicia, Ricard Savall, Miquel Savall i Felisa, M.C.Reina, Jaume Majoral, Anabel Masachs, Carme Terés, Llorens Solà, Antonio Salvans, Elisenda solà, Marian Brunet, Pere Serra, Xavier Serra, Emi Puig, Família Cugat, Família Boix, Dolors Lázaro Gavarra, Pepita Llorens, Carmen Formigon, Albert Merino, Quirce, Quirset i Nuria (de Can Alsina), Lluis i Marc Costa, Lluis Fonollet, Pere i Cinta Nosachs (de Can Monistrol, Valentín Mendoza, Llai Morales, Emma Lam-bon, Pere J. Ros, Eli Vazquez, Maribel Gómez, Paco Bonilla, Rafa Enriquez, Dani Ramon, Paco Ruiz, Siscu Felipe, Juan Burgos, Josep Estadella, Fco. Alcantara, Federico Male, Pili Margenat, Joaquim Torcal, M R Rosell, Mercè Ortuñoi Josep, Rosa Galamba, Manolo Diaz, Miriam Vaz, Rosa Paisaneta, Jaume Vilasis, Pepi Vaz, El grup, Lluís barber, Manolo Diaz, Marselina, Peña, Antonio Foncuberta, Maria Llado Lluis, Josep i Rosita Urpina, Lluis Albanell, Joaquim Padros, Dolos, Dr.J.Sanchez, Rosa Mª Serra i familia, Conxita Serrat, Maite Savall i Antonio, Mª Carmen Vazquez, Jaume Baltrons, Antonio Losada, Andrea Castellar, Andrea Losada, , Laura Moragues, Anselmo Oms, Arnau Oms.D. Delgado,M.C. Cuevas, Javi Diaz, Etc.

 

Si es tirés endavant aquest procés, fer extensible a la resta de la població totes aquestes propostes, amb la divulgació del projecte amb una campanya de informació verbal i escrita perquè fos un projecte consensuat per tots els habitants de Polinyà que vulguin participar, fins i tot ampliant-lo i rectificant-lo per poder millorar totes les propostes.

 1. Rehabilitació de la Torre Martí per construir la seu de la futura escola agrària.
 2. Recerca de futurs interessats privats o públics.

Proposo la creació d’una escola agrària tipus les – QUINTANES – que està a les Masies de Voltregà i voldria presentar aquet projecte als responsables de aquesta escola per engrescar-los a obrir-ne una a Polinyà (també es poden buscar altres escoles).

Crec que la majoria dels pobles que ens envolten, tenen diverses propostes per la formació d’estudiants, a nivell públic i privat, en canvi el nostre poble, mai ha tingut aquesta opció. Seria una aportació enriquidora per tots, ja que podrien venir estudiants de fora i al tenir ciutats com Barcelona i Sabadell tan a prop, té moltes probabilitats de ser una escola viable.


764

 

Aquest tipus d’escola imparteix uns coneixements adreçats al món rural que són molt necessaris per la societat, ja que el ser humà té que menjar per viure i si la societat no es preocupa, de formar als joves en aquest sentit, adequant-los a les noves tècniques i preparant-los, per portar a terme un sistema que faci que els nostres futurs pagesos es puguin guanyar la vida, sempre tindrem la assignatura pendent, de donar el just valor a la gent, que fa possible el sosten de les persones i seguir generació rere generació amb la mateixa injustícia. Valgui un exemple:


 

 

EL Sr. Pere Nosachs (de Can Monistrol) diu: “Vols que et digui que en penso d’aquest projecte? Doncs mira, quan la gent veu un Sr. amb trage diu: Quin Sr.! En canvi quan veuen un camperol, treballant la terra ajupit, cavant, pensen: Pobre home! Ja està tot dit.”

Jo em pregunto: serà possible en un futur no massa llunyà donar-li a l’agricultor, al ramader, al granger, al pastor, en definitiva als camperols el reconeixement que es mereixen i equiparar el seu salari al gran esforç que requereix conrear la terra? I sobre tot per l’aliment de les persones . Y crear un tipus d’entorn que sigui capaç de generar menjar i un espai sa per viure.

 

 

Tenim bones notícies, sembla ser que molts dels habitants de Polinyà no tenien ni idea de que teníem al Torrent de Can Oller un pont medieval o Romà. Em va sorprendre molt el parlar amb alguns amics del pont que mai l`avien visitat, vaig anar a l`arxiu a preguntarli a la Alícia a veure si tenía fotografíes i si tenia datat el pont, gràcies a les gestions que estàn fent els responsables polítics han demanat a la Generalitat que ens ajudi a datar-lo i si pogués ser fer les gestions pertinents per poder restaurar-lo i senyalitzar-lo perque tothom el pugui veure.